Ασφάλεια στο Γυμναστήριο

Kανόνες Ασφαλείας

Η ασφάλεια είναι η υψηλότερη προτεραιότητα μας. Οι υποδομές μας περιλαμβάνουν μοντέρνους αναρριχητικούς τοίχους και εξοπλισμό ασφαλείας που πληροί τις προδιαγραφες της ΕΕ.

Η ασφαλέστερη αναρρίχηση είναι η σωστή αναρρίχηση. Όλο το προσωπικό μας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο, ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

Bouldering

1
Ενώ περπατάτε στα στρώματα, προσέξτε τους αναρριχητές στον τοίχο. Δώστε περισσότερο από αρκετό χώρο για να προσγειωθούν με ασφάλεια.
2
Κατά την αναρρίχηση, χρησιμοποιήστε μόνο την επιφάνεια του τοίχου, τα πιασίματα και τους όγκους. Μην χρησιμοποιείτε τις εγκοπες για τις βίδες ή άλλες κατασκευές.
3
Όταν ολοκλήρωνετε μια διαδρομή, αποφύγετε να πηδήσετε κάτω, προσπαθήστε να καταρριχηθείτε για λίγα μέτρα ώστε να προσγειωθείτε πιο ομαλά. Χρησιμοποιήστε τις γκρι λαβές και τα πιο άνετα πιασίματα διπλανών διαδρομών όπου αυτά υπάρχουν.
4
Αφού τελειώσετε μια διαδρομή, κοιτάξτε και σιγουρευτείτε οτι δεν υπαρχει κάποιος απο κάτω πριν πηδήξετε.
5
Όταν πηδάτε κάτω μην προσγειώνεστε όρθιοι. Λυγίστε τα γόνατά σας και, αν χρειαστεί, κυλήστε με όλο σας το σώμα για να δώσετε στον εαυτό σας μια πιο ομαλή προσγείωση.
6
Σιγουρευτείτε οτι δεν φοράτε κοσμήματα ή ρολόγια κατά την αναρρίχηση.

Rope Climbing

1
Η ασφάλεια στην αναρρίχηση με σχοινί ειναι πολύ σημαντική. Πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο για την ασφάλεια όλων. Αν δεν είσαι σίγουρος για τις γνώσεις σου ή δεν ξέρεις πως να σκαρφαλώνεις με σχοινί, προσφέρουμε μαθήματα με εξιδεικευμένο προπονητή για όλους.
2
  Μην διασπάτε τη πρόσοχη και μην συνομιλείτε με τα άτομα που ασφαλίζουν.
3
Όταν ασφαλίζετε, ελέγχετε πάντα αν ο αναρριχητης έχει σωστό κόμπο στη ζώνη. Εάν είστε αναρριχητής, ελέγχετε πάντα ότι το σχοινί διέρχεται σωστά από τη συσκευή ασφάλισης και ότι η συσκευή ασφάλισης είναι τοποθετημένη με ασφάλεια στην ζώνη.
4
Η συνεχής επικοινωνία μεταξύ του ασφαλιστή και του αναρριχητή μετριάζει τον κίνδυνο. Επικοινωνήστε συνεχώς τις προθέσεις σας ως αναρριχητής και ως ασφαλιστής.
5
Η παροχή συμβουλών σχετικά με τις διαδικασίες ασφαλείας στην αναρρίχηση δεν είναι ευπρόσδεκτη. Εάν δείτε κάποιον που κινδυνεύει ή δεν ακολουθεί τις οδηγίες ασφαλείας, επικοινωνήστε αμέσως μαζι μας.
Εάν αισθάνεστε ανασφαλείς ή άβολα, για οποιονδήποτε λόγο, κατά τη διάρκεια της παραμονής σας, επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό.

Mind the others

1
Ο τοίχος αναρρίχησης είναι για όλους. Βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε τη σειρά κάποιου. Εάν πέσετε, αφήστε κάποιον άλλο να σκαρφαλώσει ενώ εσείς ξεκουράζεστε.
2
Όταν ξεκινάτε μια διαδρομή, βεβαιωθείτε ότι δεν θα ενοχλήσετε καποιον που βρίσκεται ήδη στον τοίχο. Προσέξτε γιατι δεν είναι όλα τα προβλήματα ευθεία προς τα επανω αλλα μπορει να είναι και διαγώνια.
3
Στην περιοχή του bouldering επιτρέπεται μόνο υγρή μαγνήσια. Η σκόνη σε κλειστό χώρο είναι ενοχλητική και ανθυγιεινή για όλους.
4
Δίνοντας συμβουλές βοηθόντας κάποιον να ανέβει μια διαδρομή είναι ένας ωραίος τρόπος αλληλεπίδρασης με άλλους αναρριχητές. Μερικοί αναρριχητές όμως απολαμβάνουν να λύνουν ένα πρόβλημα αναρρίχησης μόνοι τους χωρίς εξωτερική βοήθεια. Πριν μοιραστείτε τον τρόπο με τον οποίο ανεβήκατε μια διαδρομή, ρωτήστε εάν θέλουν τη βοήθειά σας.